TV NL EN

De Balie kijkt:
Veearts Maaike

Bekijk trailer

Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven. Tijdens het nagesprek zal veearts Maaike zelf aanwezig zijn om door te praten over de veehouderij en het boerenleven in Nederland anno nu.

De Balie kijkt: Veearts Maaike

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder.

We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland van Noord-Groningen. Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Tijdens deze special zal veearts Maaike aanwezig zijn om na de filmvertoning met Thomas Dijkstra (melkveehouder te Rasquert) en Universitair docent Mediawetenschappen Franca Jonquiere, die zich liet omscholen tot dierenarts, door te praten over dierenwelzijn, veehouderij en het boerenleven in Nederland anno nu.

Dit programma is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public

Speakers

Thomas DijkstraMelkveehouder te Rasquert
Franca JonquiereMediawetenschapper en dierenarts
Parwin MirrahimyProgrammamaker en moderator