TV NL EN
Regisseur
Nathan Grossman
Speeltijd
102
Land
Zweden
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Een actuele en prachtige film over klimaat-activist Greta Thunberg, die het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten vertelt. Een documentaire waar volharding, tragiek en inspiratie op een zeldzame manier samenkomen.

Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens van haar ouders, voor het Zweedse parlement met een kartonnen bord ‘SKOLSTREJK FÖR KLIMATET’. Ze staakt van school om de klimaat-crisis op de politieke agenda te krijgen. In eerste instantie zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten meer leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld. Met het groeien van haar actie, bloeit ook Greta op: kan zij verandering brengen? Terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen, reist Greta de wereld over om iedereen een spiegel voor te houden. Applaus overal, van Brussel tot New York, maar we zien ook een scholier die opstaat tegen een systeem en geen applaus maar concrete veranderingen wil zien.

“In its quietest moments, it finds the very real person underneath the public activist, an inside look that shows how dedicated Thunberg is to her ideals. She wants a better world for everyone, and as she begins to understand the cost of saying such an idea out loud, the film grows both more unnerving and rich.” – Indiewire