TV NL EN

Black Achievement Month: Les Misérables

Na de filmvertoning is een nagesprek met voorzitter Shivanno Liesdek van het Caribisch Netwerk Politie.

oscar-nominatie
Regisseur
Ladj Ly
Speeltijd
105′
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertitels
Nederlands

Les Misérables laat zien hoe snel de vlam in de pan kan slaan in wijken waar onderhuidse spanningen, politiegeweld en armoede de sfeer bepalen. Genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Op de eerste dag van politie-inspecteur Ruiz, in de Parijse achterstandswijk Montfermeil, gaat het meteen goed mis. Het Franse volk viert de overwinning op het WK voetbal, maar die ogenschijnlijke broederschap wordt snel verruild voor een reis naar de hel. In het sterke speelfilmdebuut van de Malinees-Franse Ladj Ly is het Franse gelijkheidsideaal een bittere illusie.

Na de filmvertoning gaat De Balie in gesprek met het Caribisch Netwerk Politie. Zij zetten hun kennis in van verschillende culturen binnen de Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse gemeenschap. Hoe zorgt de Nationale Politie ervoor dat zaken niet zo ontsporen als in Les Misérables gebeurt?

Black Achievement Month

Tijdens Black Achievement Month, elk jaar in oktober, staan black achievers in de schijnwerpers. Een maand vol debatten, exposities, theater-, dans- en filmvoorstellingen, die inzoomen op de prestaties en talenten van Nederlanders met Afrikaanse roots. De Balie maakt ook dit jaar weer een aantal niet te missen Black Achievement Month programma’s.

Sprekers

Shivanno LiesdekVoorzitter Caribisch Netwerk Politie
Rokhaya SeckModerator
les misérables filmposter