TV NL EN
Regisseur
Tewfik Saleh
Speeltijd
107′
Land
Syrië
Taal
Arabisch
Ondertitels
Engels

The Dupes is de indrukwekkende film gebaseerd op de roman Mannen in de zon, de Palestijnse verzetsklassieker van Ghassan Kanafani.

In 1973 verfilmde de Egyptische regisseur Tewfik Saleh het verhaal van drie Palestijnse mannen, die na de Nakba een levensgevaarlijke tocht maken door de Iraakse woestijn, op zoek naar een beter bestaan in het welvarende Koeweit.

Deze maand vertoont De Balie The Dupes twee keer – op zondagmiddag 12 mei (deze vertoning) en op dinsdagavond 14 mei (tickets beschikbaar hier).

Op 12 mei vindt er na de vertoning een gesprek plaats over het meesterwerk van Kanafani, en over hoe wij dit boek moeten lezen – en de film moeten kijken – in deze tijd van oorlog in Gaza. Een link naar dat programma vindt u hier.

The Dupes werd in 2023 gerestaureerd door het World Cinema Project van The Film Foundation en Cineteca di Bologna in samenwerking met de National Film Organization en de familie van Tewfik Saleh. Speciale dank aan Mohamed Challouf en Nadi Nekol Nas. Financiering verstrekt door de Hobson/Lucas Family Foundation.