TV NL EN

The Truffle Hunters

Bekijk trailer

Een fabelachtig, waargebeurd over de zoektocht naar kostbare truffels. Een heerlijk ambachtelijke film voor de feestdagen.

Regisseur
Michael Dweck, Gregory Kershaw
Speeltijd
84′
Land
Italië
Taal
Italiaans
Ondertitels
NL
Diep in de bossen van Piemond in Noord-West Italië zoekt een groep oude mannen samen met hun trouwe honden naar ’s werelds duurste ingrediënt: de witte Alba truffel. Een fabelachtig, waargebeurd verhaal over de inwoners van een vergeten, kleine gemeenschap, die geestdriftig proberen hun buitengewone levensstijl te behouden en hun land te beschermen.

De witte Alba truffel is ondanks de verregaande moderne technologie nog niet gecultiveerd. De mannen zijn van generatie op generatie geoefend in het zoeken naar de truffels en ze worden begeleid door hun goed getrainde honden met hun scherpe reuk. Ze leiden een eenvoudig en rustig bestaan in harmonie met hun honden en de schilderachtige omgeving. Ze zijn niet gebonden aan een mobiele telefoon of internet en hechten belang aan het onderhouden van persoonlijk contact met de medebewoners in hun kleine gemeenschap.

Terwijl de voorraad van de witte Alba truffel afneemt, groeit de vraag naar dit product. Door de klimaatverandering, de ontbossing en het gebrek aan jonge mensen die de traditie wil voortzetten, is de delicatesse felbegeerder dan ooit en het goedbewaarde geheim van de truffelzoekers dreigt verloren te gaan. Bovendien bewaken de mannen meer dan het mysterie rond de Alba truffel: de sleutel tot een rijk en zinvol leven.