TV NL EN

Uitmarkt 2019 – Filmprogramma Cineville theaters zondag

Op 24 en 25 augustus vieren we de opening van het culturele seizoen in De Balie met een uiteenlopend Uitmarkt programma. 5 Amsterdamse Cineville theaters draaien dit weekend in Cinema De Balie een achter- of vooruitblik van hun filmprogramma.

Op 24 en 25 augustus vieren we de opening van het culturele seizoen in De Balie met een uiteenlopend Uitmarkt programma. 5 Amsterdamse Cineville theaters draaien dit weekend in Cinema De Balie een achter- of vooruitblik van hun filmprogramma. Gratis tickets kunt u vanaf 15 minuten voor aanvang ophalen bij de kassa van De Balie.

Zondag 25 augustus 11.30-13.20 Filmzaal: Eye met De Spiegel van Tarkovski

Nieuwe restauratie.

  • Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en gedichten van Tarkovski’s vader, en dé archetypische Tarkovski-film.

www.eyefilm.nl

Zondag 25 augustus 14.30-16.15 Filmzaal: Cinema De Balie met Ask Dr. Ruth

Ask Dr. Ruth vertelt het ongelofelijke levensverhaal van Dr. Karola Ruth Westheimer: de eerste en beroemdste sekstherapeut op de Amerikaanse televisie.

  • In de documentaire kijkt ze terug op haar traumatische jeugd en hoe zij één van de belangrijkste woordvoerders werd in de seksuele revolutie. Ongekend vrijmoedig en met humor besprak ze tijdens haar loopbaan seks en relaties op radio en televisie. Een fascinerende documentaire waarin interviews met de energieke en onvermoeibare Ruth Westheimer afgewisseld worden met fraaie animaties die haar jeugdjaren verbeelden.

debalie.nl

Zondag 25 augustus 16.30-18.45 Filmzaal: Cinecenter met Dolor y Gloria

Dolor y Gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

  • Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden  herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een ernstige kettingreactie in gang.

www.cinecenter.nl

Gratis tickets verkrijgbaar aan de kassa van De Balie