TV NL EN

Te vroeg volwassen: Vincent Sparreboom en Katarina Schul over parentificatie

Podcast – Wat gebeurt er als de rollen tussen ouder en kind omdraaien? De afgelopen maanden dook De Balie Live Journalism in het leven van Amsterdamse jonge mantelzorgers. Naar schatting groeit een op de vier jongeren op met een zorgsituatie thuis, een van hen is filmmaker Vincent Sparreboom. Live Journalism redacteur Katarina Schul gaat met hem in gesprek over hoe zijn leven als jonge mantelzorger eruit ziet. En wat er gebeurt als de rollen tussen ouder en kind omdraaien, en je te vroeg volwassen wordt? 

Of luister de podcast van Live Journalism op Apple Podcasts of Spotify

Vincent Sparreboom is documentairemaker en maakte onder meer al twee films. Mama Mania (2019) waarin de moeder van Vincent balanceert op het randje van manie en verwikkelt raakt in een internetrelatie. En At the feet of my mother (2022) over parentificatie en familieopstellingen, deze film reist nog langs diverse internationale filmfestivals. 


Kijk- en Luisterbijdrage

Onze livestreams en podcasts blijven altijd gratis, omdat we het belangrijk vinden dat onze programma’s breed toegankelijk zijn. Waardeer je de online activiteiten van De Balie en zou je toch graag een bijdrage willen doen? Dat kan nu!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.