TV NL EN

Marloes Coenen over haar MMA-carrière, feminisme én prestatiedruk in de sport

In De Balie Spreekt gaan redacteuren van De Balie op zoek naar drijfveren in het leven en werk van publieke personen. Met in deze aflevering voormalig MMA-vechter en drievoudig wereldkampioen Marloes Coenen.

Programmamaker Tim Wagemakers spreekt met Coenen. Op 28 februari organiseert ze als lid van de Sportraad samen met De Balie het programma ‘Hoge Pressie: Lijdt plezier onder prestatie?‘. Als professioneel vechter weet ze hoe je met druk moet omgaan, maar tegelijkertijd maakt ze zich zorgen om wat we soms vragen van jonge kinderen. Een gesprek over haar carrière, de balans tussen presteren en plezier én haar feministische agenda.

28 februari: Hoge Pressie: Lijdt plezier onder prestatie?

De prestatiemaatschappij dringt zich steeds meer op, óók aan kinderen. CITO-toetsen op de kleuterschool, kinderen die van pianoles naar hockeytraining worden gesleept en studenten die steeds vaker met burn-out klachten kampen. Uitblinken wordt de norm. Maar welke rol speelt de sportwereld in onze prestatiemaatschappij? Vragen we teveel van onze jeugd en maken we presteren te belangrijk? Met o.a. Arie Boomsma en Kirsten van der Kolk. Tickets en info: https://debalie.nl/agenda/lijdtplezieronderprestatie/

Deze podcast wordt geproduceerd door Dag en Nacht Media.