TV NL EN

Aan de landbouwtafel met Imke de Boer

programmamaker
In samenwerking met
In samenwerking met

Het voedselsysteem van de toekomst is al op ontelbare manieren in kaart gebracht en uitgeschreven. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden zoeken we met Imke de Boer in bestaande visies naar gemeenschappelijke uitgangspunten. Waar kunnen we het in elk geval over (on)eens zijn? En wat voor landbouw en landschap levert dat op?

Onder begeleiding van Imke de Boer (WUR), een autoriteit op het gebied van duurzame voedselsystemen en landbouw, kijken we tussen de regels van verschillende visies door naar het Nederland van de toekomst. Wat is de rol van het dier in het Nederlandse voedselsysteem? Hoe zorgen we dat het voedsel dat we verbouwen ook daadwerkelijk voedzaam is? En hoe bieden we grote sociale en milieuvragen het hoofd?

Aan de landbouwtafel
Publiekelijk, in plaats van achter gesloten deuren, werken wij tijdens onze landbouwtafels toe naar een breedgedragen narratief. Als buitenparlementaire formatie gaan we in deze dialogen op zoek naar meerderheden voor oplossingen waar we vandaag nog aan kunnen beginnen. We brengen een urgent signaal naar de politiek. De toekomst van duurzame landbouw in Nederland staat op immers op het spel – en daarmee het lot van zowel boeren als natuur.

Sprekers

Imke de BoerHoogleraar Wageningen Universiteit & Research
Pieter van der ValkOprichter Agricycling, melkveehouder
Joszi Smeets Oprichter en directeur Food Hub
Inge Bergsma-de VriesDrenthe Growers