TV NL EN

Barbera Wolfensberger ontmoet MBO’ers – Zwolle

Directeur-Generaal Cultuur en Media Barbera Wolfensberger gaat in gesprek met studenten van het Cibap in Zwolle

Gespreksleider
Anne-Marijn Epker

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gaat in gesprek over de waarde van vrijheid en democratie. Dat doet zij samen met de studenten van het Cibap, een MBO-school gespecialiseerd in vormgeving en creatieve opleidingen in Zwolle.

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

De gesprekkenreeks is door de coronacrisis grotendeels verplaatst naar het najaar. Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor de nieuwste ontwikkelingen en de meest actuele data.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balievfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Sprekers

Barbera WolfensbergerDGCM bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

(c) Valerie Kuypers
Anne-Marijn EpkerProgrammamaker bij De Balie & gespreksleider
Studenten van het CibapMBO in Zwolle