TV NL EN

Vrienden van De Balie

Kies zelf hoeveel je maandelijks bijdraagt om De Balie te steunen.

Word Vriend
Vrienden van De Balie zijn geestdriftige bezoekers die De Balie graag steunen door maandelijks een klein bedrag te schenken. Wil je ook Vriend worden?
Kies een lidmaatschap
Ik doneer maandelijks

De Mix is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap? Laat hieronder je contactgegevens achter, dan nemen wij gauw contact met je op.

De kring Het Vrije Woord waarborgt de onafhankelijkheid van De Balie en verbreed onze programmering. Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap? Vul hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op over de mogelijkheden.

Uw gegevens

Over Vrienden van De Balie

Vrienden van De Balie schenken maandelijks €5, €10 of een bedrag naar keuze*. Aan het einde van ieder jaar nodigt De Balie haar vrienden uit voor het exclusieve interviewprogramma: een afrondend gesprek waarin een programmamaker van De Balie een heet hangijzer van het afgelopen jaar probeert af te ronden met een interessante en relevante gast.

De schenking wordt automatisch afgeschreven, het lidmaatschap wordt afgesloten voor onbepaalde tijd, maar is natuurlijk iedere maand op te zeggen.

Op zoek naar meer informatie over onze andere lidmaatschappen?

*ANBI
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie zijn om die reden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Periodieke giften (schenken voor minimaal 5 jaar) mogen onder de Geefwet voor 125% afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Wat deze regeling voor u betekent is afhankelijk van uw persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren u graag hierover.


Over De Balie

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke debat stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. De programmamakers van De Balie programmeren met lef en gaan daarbij geen controversiële zaken of thema’s uit de weg, als dit op verantwoorde wijze kan en het belang evident is. De Balie geeft expliciet ruimte aan vergeten groepen en aan geluiden die onvoldoende worden gehoord. Waar groepen zich afsluiten voor elkaar, nodigt De Balie ze uit om met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media. Zo ontstaat er draagvlak onder een breed publiek en de participatie van een zo groot mogelijke groep mensen. Zodat iedereen van gedachten kan wisselen, en zijn of haar mening kan vormen over de thema’s die ertoe doen in onze samenleving.