Vrienden van De Balie
Iedereen die het belang inziet van De Balie en het werk dat wij doen, kan daaraan bijdragen!
– Bied ons de kans om vrije programmering te verzorgen
– Ieder jaar een exclusief interviewprogramma
– Automatische afschrijving
– Maandelijks opzegbaar
Over Vrienden van De Balie
Iedereen die het belang inziet van De Balie en het werk dat wij doen, kan daaraan bijdragen met een maandelijks bedrag naar keuze. Als dank sluiten we iedere december het jaar feestelijk af met een exclusief programma voor onze vrienden. We hopen u snel bij onze vriendenkring te mogen verwelkomen!
De schenking wordt automatisch afgeschreven, het lidmaatschap wordt afgesloten voor onbepaalde tijd, maar is natuurlijk iedere maand op te zeggen.
Op zoek naar meer informatie over onze andere lidmaatschappen?
*ANBI
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie zijn om die reden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Periodieke giften (schenken voor minimaal 5 jaar) mogen onder de Geefwet voor 125% afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Wat deze regeling voor u betekent is afhankelijk van uw persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren u graag hierover.
Over De Balie
De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke debat stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. De programmamakers van De Balie programmeren met lef en gaan daarbij geen controversiële zaken of thema’s uit de weg, als dit op verantwoorde wijze kan en het belang evident is. De Balie geeft expliciet ruimte aan vergeten groepen en aan geluiden die onvoldoende worden gehoord. Waar groepen zich afsluiten voor elkaar, nodigt De Balie ze uit om met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media. Zo ontstaat er draagvlak onder een breed publiek en de participatie van een zo groot mogelijke groep mensen. Zodat iedereen van gedachten kan wisselen, en zijn of haar mening kan vormen over de thema’s die ertoe doen in onze samenleving.