TV NL EN

Biohacking: is gezondheid maakbaar?

Techdenkers bij Adyen

Programmamaker
Mede mogelijk gemaakt door
Adyen
Adyen
Biohacking is een opkomende trend waarbij mensen experimenteren met verschillende methoden om hun mentale en fysieke prestaties te verbeteren. Van meditatie tot het dragen van een oranje bril, de mogelijkheden lijken eindeloos, toch weten wij weinig over deze methode. Want wat is Biohacking eigenlijk?

Er wordt vaak gesuggereerd dat biohacking kan helpen bij het verminderen van klachten en het verbeteren van je algehele welzijn. Echter, de realiteit is dat voor veel klachten geen directe biologische oorzaak bestaat, waardoor het onduidelijk is of biohacking een oplossing kan zijn. Hierdoor blijven artsen en wetenschappers redelijk sceptisch over de methode. Waarom zijn we continu bezig met zelfverbetering? En is onze gezondheid wel maakbaar?

Over Techdenkers

Technologie is een onlosmakelijk onderdeel geworden van ons leven, maar staan we daar wel genoeg bij stil? Tijdens Techdenkers leggen we technische innovatie langs de ethische meetlat. Welke invloed heeft de komst van AI op onze levens? Hoe gaan we met behulp van tech de klimaatcrisis oplossen? En willen we dat algoritmes onze partnerkeuze bepalen?

Elke maand staat er een nieuw programma op de agenda gehost door onze partner Adyen.

Sprekers

Robert ZwijnenbergEmeritus-hoogleraar Art and Science Interactions
Lennard TomaPsycholoog
Chi Lueng ChiuChivo, kennisinstituut vitaliteit
Govert ViergeverBiohacker & Olympisch roeier

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering