TV NL EN

Black Achievement Awards 2020

Foto: Jean van Lingen

In samenwerking met
in samenwerking met

Dit is een besloten evenement, maar je kunt het programma online meekijken via de livestream. Het programma wordt hier op deze pagina uitgezonden.

Als afsluiting van de Black Achievement Month worden de Black Achievement Awards uitgereikt. Dit bijzondere jaar gaan de awards naar helden uit de zorg.

De prijzen worden uitgereikt door wethouder Touria Meliani, directeur van Amerpodia Clayde Menso en Linda Nooitmeer van het NiNsee. De avond wordt muzikaal omlijst door de HAYP band onder leiding van Alwin Lewis. Met muzikale bijdragen van o.a. Glen Faria en Berget Lewis en Dwight Dissels.

Black Achievement Awards

Black Achievement Awards zijn Nederlandse erkenningsprijzen die jaarlijks uitgereikt worden aan personen of organisaties die zich als zwart rolmodel verdienstelijk hebben gemaakt in de Nederlandse samenleving. De prijzen werden in 2016 ingesteld door NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis) in het kader van de Black Achievement Month. Daarnaast wordt een oeuvreprijs uitgereikt aan een ‘black achiever’ ter honorering van jarenlange prestaties.

Met

Touria Meliani Wethouder
Dwight DisselsZanger
Glen FariaZanger
Clayde MensoVoorzitter jury
Dwight DisselsZanger
Alwin LewisBandleider
Jeffrey SpalburgPresentator
John LeerdamArtistiek leider BAM
Urwin VyentDirecteur NiNsee
Linda NooitmeerBestuursvoorzitter NiNsee