TV NL EN

Daan Borrel

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

programmamaker
Ianthe Mosselman
Ianthe Mosselman

Programmamaker Ianthe Mosselman interview schrijver Daan Borrel over haar nieuwe boek De Dragers. In deze roman onderzoek Borrel wat dragen betekent: kinderen en het moederschap, maar ook de tijd waarin je leeft, het verleden en de toekomst. Een verhaal waarin de stemmen van drie vrouwen in verschillende tijdperken klinken. Met lichte toets en geheel eigen observaties creëert Borrel personages om van te houden. Wat betekent het om te dragen?

Daan Borrel (1990) schrijft essays, proza en theater. In 2018 verscheen Soms is liefde dit, haar verhalende en persoonlijke essay over verlangen en seksualiteit. Samen met Milou Deelen schreef ze het boek Krabben – van vrouw tot vrouw (2020). In datzelfde jaar verscheen ook haar boek Jaar van het nieuwe verhaal, waarin Borrel de menstruatiecyclus leidend laat zijn voor een nieuwe betekenis van tijd, intimiteit en liefde. In 2024 verschijnt haar romandebuut De dragers, evenals het boek Baren buiten de box van Bahareh Goodarzi waarvoor Borrel de interviews verzorgde.

Over Plein Publiek
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Daan BorrelSchrijfster