TV NL EN

Roos Ouwehand

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

programmamaker
Veronica Baas

Roos Ouwehand is een van de succesvolste scenarioschrijfsters van Nederland, en ook een van de veelzijdigste. Zo schreef ze de hitserie Oogappels – waarin puberperikelen en gezinsdynamieken grappig en pijnlijk worden neergezet, maar ook De Joodse Raad. Aan deze historische dramaserie werkte Ouwehand vijf jaar, op zoek naar nuance en levendigheid rondom een zwaar beladen thema. Hoe vind je de juiste toon voor een scenario?

Programmamaker Veronica Baas gaat met Roos Ouwehand in gesprek over wat haar werk sterk maakt, haar schrijfproces en over het verschil tussen zelf op de planken staan en bedenken wat er gezegd moet worden.

Over Roos Ouwehand

Roos Ouwehand (1968, Leidschendam) is actrice en scenarioschrijver. Na haar eindexamen aan de Toneelschool Amsterdam in 1993 speelde zij in verschillende televisieseries, en in films als Filmpje en Piece of my heart. In 1997 ontving Ouwehand de Colombina Prijs voor haar rol in Een soort Hades. Haar werk als co-scenarist van de hitserie Oogappels is bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Sprekers

Roos Ouwehand