TV NL EN

De Balie Expo 2020

Met bijdragen van o.a. Charl Landvreugd, Johny Pitts en Sarah van Sonsbeeck.

Programmamaker
Openingstijden
12 dec – 3 jan | 13:00 – 17:00 uur
Ondanks alle coronabeperkingen initieerde en ontwikkelde De Balie in 2020 bijzondere projecten met nationale en internationale kunstenaars die een open blik stimuleren in een gesloten samenleving. Op de gevel, in het restaurant en de Salon exposeren we verschillende hoogtepunten van afgelopen jaar. Met bijdragen van o.a. Charl Landvreugd, Sarah van Sonsbeeck en Johny Pitts.

Kunstenaars Charl Landvreugd (NL), Johny Pitts (UK)en Fernando Sánchez Castillo (ES) ontwikkelde nieuwe projecten voor het festival Forum on European Culture dat De Balie in september heeft georganiseerd. Deze projecten worden opnieuw geëxposeerd in De Balie.

In aanloop naar 5 mei organiseerde De Balie in samenwerking met Amsterdams 4 en 5 mei comité een open call voor kunstenaars om ideeën in te leveren over het thema OPEN. Kunstenaars Navid Nuur, Sanne Vaassen en Sarah van Sonsbeeck werden uit de honderden inzendingen gekozen om hun ideeën uit te werken. Hun ontwerpen zijn nu voor het eerst samen te zien.

Met De Balie-projecten Corona Gesprekken, een reeks gesprekken over de coronacrisis, The Vaccine, een korte film over de verdeling van het coronavaccin en De Balie Live Journalism geven we een tijdsbeeld van de eerste maanden van de coronacrisis in Nederland en de impact ervan op mensen hun leven. Deze drie Balie-projecten zijn in nieuwe vorm te zien.

Afropean: Travels in Black Europe – Johny Pitts
Figures of Freedom – Fernando Sánchez Castillo
Ontwerp Sanne Vaassen voor de Open Call

#Artist Support Pledge Expo

Van 12 december t/m 3 januari is op de bovenfoyer van De Balie ook de expositie #artistsupportpledge te zien. Dit initiatief van kunstenaar Matthew Burrows is ontstaan in Londen. Bedacht om kunstenaars te ondersteunen in een tijd waarin de Covid-19 pandemie een groot deel van het (culturele) leven heeft platgelegd. Zijn idee werd al snel op verschillende plekken op de wereld opgepikt. In Nederland hebben TINKEBELL., De Balie en This Works Club het initiatief opgepikt en organiseren een unieke expositie waar kunstwerken van bijna 100 kunstenaars in Nederland te koop zijn.

Klik hier voor meer info.