TV NL EN

De Balie Live | Stadsgesprek Amsterdam in Balans

Elke woensdag om 17:00 uur op www.debalie.nl en vanaf 17:15 uur de hele avond op AT5

Programmamaker
Welke keuzes maakt Amsterdam tijdens de coronacrisis? Om de stad leefbaarder te maken pleitten bewonersorganisaties in een actieplan voor kortere openingstijden, hogere toeristenbelasting en bredere stoepen. Tegelijkertijd wil de VVD juist ondernemers de ruimte geven om hun werk en bijbehorende banen te behouden. Denise Eikelenboom van Mokum Reclaimed en Daan Wijnants (raadslid VVD) gaan met elkaar het debat aan.

Denise Eikelenboom is woordvoerder van Mokum Reclaimed. Samen met 20 andere bewonersorganisaties publiceerden zij vorige week een actieplan. Want vinden zij: met de Coronacrisis ligt er een uitgelezen kans om bij het opnieuw opstarten van de Amsterdamse samenleving en economie te kiezen voor een duurzame benadering van werken, wonen en recreëren. En dus moeten de openingstijden van terrassen en cafés verkort, moeten coffeeshops alleen toegankelijk worden voor inwoners van Nederland en moet onder meer de toeristenbelasting fors worden verhoogd.

Voor Daan Wijnants, raadslid van de VVD Amsterdam, is de leefbaarheid van Amsterdam ook belangrijk. Maar juist in Coronatijd wil hij ook ondernemers de ruimte geven om hun zaak overeind te houden en werkgelegenheid te behouden. Hoe kijkt hij naar het actieplan?

Sprekers

Denise EikelenboomWoordvoerder Mokum Reclaimed
Daan WijnantsRaadslid VVD Amsterdam

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen