TV NL EN

De Balie STUDIO: Huiswerk voor de nieuwe regering!

Programmamaker
Na de recente Tweede Kamerverkiezingen staan de nieuw verkozen Kamerleden voor significante uitdagingen: van de dringende klimaatcrisis en de geldzorgen van kwetsbare groepen tot het herwinnen van het vertrouwen in de politiek. Gelukkig staan de experts van De Balie STUDIO klaar om hen op weg te helpen!

Deze avond delen deelnemers uit verschillende STUDIO-lichtingen, met expertise variërend van klimaatverandering tot mode tot AI, hun aanbevelingen voor het nieuwe kabinet onder het genot van een biertje. Welke inzichten zijn van essentieel belang voor de toekomst van Nederland? En in wat voor land willen we eigenlijk leven?


Wat is STUDIO?
De Balie STUDIO is een kleinschalige, op maat gemaakte leergang gericht op het bevorderen van diversiteit in het medialandschap. Onze deelnemers variëren van journalisten tot kunstenaars en ze krijgen les van verschillende leermeesters, zodat ze aan het einde van het traject klaar zijn om het publieke debat in te stappen.

Waarom?
Er zijn in ons land veel specialisten, experts en deskundigen op allerlei gebieden. Toch zien we vaak dezelfde mensen met steeds terugkerende ideeën op een podium, in de krant en aan de talkshowtafel. Wij willen dat veranderen en nieuwe deskundigen helpen hun weg te vinden in het publieke debat. Van denkers tot ondernemers, van makers tot onderzoekers.

Originele perspectieven en geïnformeerde stemmen zijn nodig in een open samenleving en nodig voor een goed publiek debat. Samen met De Balie, leermeesters en je groepsgenoten timmer jij aan je eigen weg in het publieke debat. Hoe leg je ingewikkelde stof uit aan een groot publiek? En hoe word je zichtbaar voor mediamakers.

Sprekers

Hannah Prins De Balie
Hannah PrinsKlimaatactivist
Nora VeermanModejournalist en Onderzoeker
Raissa BiekmanPoliticoloog en Bestuurskundige
Bram EidhofOprichter Bureau Common Ground
Thomas van DijkOnderzoeker WAAG
Nederland Amsterdam 21 september 2023. Deelnemers De Balie STUDIO 12 / seizoen 2023 / 2024. Foto: Jan Boeve / De Balie.

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering, De Balie podcasts, Tv fragmenten en de nodige verdieping.