TV NL EN

De Balie STUDIO

Er zijn in ons land veel specialisten, experts en deskundigen op allerlei gebieden. Toch zien we vaak dezelfde mensen met steeds terugkerende ideeën op een podium, in de krant en aan de talkshowtafel. Wij willen dat veranderen en nieuwe deskundigen helpen hun weg te vinden in het publieke debat. Van denkers tot ondernemers, van makers tot onderzoekers.

Originele perspectieven en geïnformeerde stemmen zijn nodig in een open samenleving en nodig voor een goed publiek debat. Samen met De Balie, leermeesters en je groepsgenoten timmer jij aan je eigen weg in het publieke debat. Hoe leg je ingewikkelde stof uit aan een groot publiek? En hoe word je zichtbaar voor mediamakers?


Leergang

Elke STUDIO-editie is een kleinschalige (8-10 deelnemers) en op maat gemaakte leergang. Elke deelnemer schrijft een leerplan met individuele leerbehoeftes en dit vormt het uitgangspunt van de leergang. Sessies vinden plaats in De Balie elke donderdagmiddag tussen 13:00 en 17:00.

Lees hier meer over de opbouw van de leergang
  • Een kernprogramma gericht op het aanscherpen van spreek- en schrijfvaardigheden. Bijvoorbeeld sessies: retorica / debatteren / programmamaken / public speaking / opiniërend schrijven / omgaan met kritiek.
  • Een gespecialiseerd programma gebaseerd op leerbehoeftes van elke individuele lichting. Eerdere sessies: lobbyen / campagnevoeren / podcasts maken / talkshows.              
  • Toegang tot een coach
  • Gratis naar programma’s in De Balie.

Deelnemers & leermeesters

Deelnemers

Doeners, denkers, makers, onderzoekers – specialisten die met nieuwe ideeën en perspectieven een plek in de schijnwerpers verdienen. Deelnemers hebben een wens om actief bij te dragen aan het publieke debat vanuit hun eigen kennis en ervaring.

Leermeesters uit eerdere edities

Luitenant-generaal Mostafa Hilali / burgemeester Femke Halsema / journalist Nausica Marbe / programmamaker Janine Abbring / activist Jerry Afriyie / debattrainer Lars Duursma / theatermaker Daria Bukvić / lobbyist Rene Rouwette / oud-politicus Michael Ignatieff / cartoonist Khalid Albaih / stedenbouwkundige Adeola Enigbokan / theaterdocent Yvette Fijen / onderzoeker Abram de Swaan / journalist Chris Rutenfrans.


Samenwerken

STUDIO werkt graag samen met mediapartners om te zorgen voor een goede doorstroom van nieuwe talent. Zo werkten we eerder samen met Het Parool, De Wereld Draait Door, Vrij Nederland, BNNVARA, TEDxAmsterdam, Brainwash Festival, Pauw, Op1, ANP en meer.

Heb je vragen of wil je ook samenwerken? Neem contact op met STUDIO-begeleider Berend Tol.

Coördinator Berend Tol

Decaan Thomas van Neerbos

Schrijf je in voor de STUDIO nieuwsbrief
Elk kwartaal een update in je mailbox