TV NL EN

De Balie Zomerkamp: Ontmoet de Ander

Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar

Programmamaker
In samenwerking met
Deze zomer organiseert De Balie drie weken Zomerkamp: Ontmoet de Ander voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Samen met partners als IDFA en Theater Na de Dam laten we kinderen kennismaken met elkaar en met het maken van kunst. Wat betekent het om samen in een stad te wonen? Voel je je vrij om te zijn wie je bent? En hoe kijkt een ander naar de wereld? 

De week begint met een workshop ‘Discussiëren kun je Leren’. Wat is jouw mening, en die van een ander? Hoe kun je goed met elkaar leren praten? Op dag twee kijken we films en leren we zelf een film maken met IDFA. Op woensdag spelen we het burgerschapsspel Terra Nova, en maken we samen een mini-maatschappij. Op donderdag spelen we toneel met Theater na de Dam, en we sluiten de week af met een echte vlogworkshop.

Programma

Dag 1 | Workshop meningsvorming (samen met Discussiëren kun je leren)
Hoe kun je met elkaar praten over lastige onderwerpen? Hoe vorm je eigenlijk een argument? En wat levert dat op? Begrijp je de ander beter, na een gesprek of discussie?

Dag 2 | Film kijken & bespreken (in samenwerking met IDFA & De Animatiebus)
In deze dagworkshop kijken de kinderen twee film met een speciaal thema, en praten er over met elkaar. Welke thema’s kwamen er aan bod, en kun je die toepassen in je eigen leven? Daarnaast gaan we ook zelf een echte animatiefilm maken.

Dag 3 | Burgerschapsspel Terra Nova spelen en een ontwerples
Terra Nova is een spel waarbij de kinderen een mini-maatschappij moeten bouwen. Tijdens het spel komen de kinderen voor dilemma’s te staan. Wat is de juiste keuze? En hoe kun je die gemeenschappelijk maken? Na het spelen van het spel krijgen ze een ontwerples. Wat gebeurt er nu in je leven of op school dat je zou willen veranderen? En hoe?

Dag 4 | Theaterworkshop met Theater na de Dam
Theater na de dam speelt elkaar gelijktijdig meer dan 100 voorstellingen op 4 mei, om deze dag extra betekenis te geven. Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van theater na de dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en maken daar een voorstelling over.

Dag 5 | Vlogworkshop
De kinderen leren op deze dag hoe ze een vlog kunnen maken, en gaan er dan ook in groepjes zelf één maken over de week. Ze krijgen ook een interview-les van een balie-redacteur. Daarna gaan ze elkaar interviewen over de week. Wat heb je allemaal geleerd? Wat heb je onthouden en wat vond je het leukst? De vlog is een blijvende herinnering aan elkaar en aan de week.

Periode

Het Zomerkamp van De Balie wordt in de volgende weken georganiseerd:

20 t/m 24 juliVan 09:30 – 16:00 uur
27 t/m 31 juliVan 09:30 – 16:00 uur
3 t/m 7 augustusVan 09:30 – 16:00 uur

Aanmelden

Wil je je opgeven? Er is per week plek voor maximaal 40 kinderen en aanmelden is verplicht. Stuur een mailtje met je aanmelding en met welke week je wil naar sophie.rutenfrans@debalie.nl.