TV NL EN

Hans Aarsman X Huib Modderkolk | De ene die alles ziet

Hans Aarsman & Huib Modderkolk over de journalistieke blik

Programmamaker & moderator
Merlijn Geurts
In samenwerking met
Uitgeverij Podium

(c) foto EPA/Jesus Diges

Het zijn beiden observators die proberen verder te kijken dan de waan van de dag: fotograaf en schrijver Hans Aarsman en onderzoeksjournalist Huib Modderkolk. Aan de hand van foto’s uit het nieuwe boek van Aarsman De ene die alles ziet gaan ze in gesprek over hun journalistieke praktijk.

Aarsman en Modderkolk zijn allebei speurders, met één groot verschil: Het werkterrein van Huib is het onzichtbare, cyberspace, spionage. Die van Hans is juist het zichtbare, dat wat iedereen kan zien. Terwijl Huib mensen opzoekt, bronnen aanboort en informanten ondervraagt, spreekt Hans niemand voor zijn fotorubriek. Ander werk en verschillende persoonlijkheden. Wat ze gemeen hebben is dat ze allebei de kunst van het onthullen verstaan. Huib wat we niet wisten dat er was. Hans wat iedereen had kunnen zien mits hij zijn ogen de kost had gegeven.

Al jaren selecteert Hans Aarsman elke week één foto uit duizenden om over te schrijven voor zijn bekende column: ‘De Aarsman Collectie’. De beste stukken van de afgelopen zes jaar zijn nu gebundeld in het boek De ene die alles ziet (maart 2021).

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed zes jaar onderzoek naar de schaduwkant van internet en ontdekte hoe kwetsbaar een samenleving is die blind vertrouwt op techniek. Hij onthulde de digitale onveiligheid en de operaties van veiligheidsdiensten in zijn boek Het is oorlog maar niemand die het ziet (2019).

Sprekers

Hans AarsmanSchrijver en fotograaf
(c) foto Bob Bronshoff
Huib ModderkolkOnderzoeksjournalist de Volkskrant | (c) foto Ruud Pos


De Balie Café-restaurant thuis bezorgd

Je hoeft niet meer de deur uit om van onze gerechten te genieten. Met het gemak van een paar klikken krijg je een heerlijk diner thuis bezorgd.