TV NL EN

De Niet Meer Normaal Show

Met o.a. De Kiesmannen, Eveline van Rijswijk en Arief Hühn

Livestream
In samenwerking met
De Kiesmannen
Pakhuis de Zwijger
Paradiso
Lange zomeravonden op een vol terras en samen juichen voor het Nederlands Elftal. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet. Tijdens deze tweede aflevering van De Niet Meer Normaal Show verkennen we samen met de Kiesmannen het machtsgebruik en -misbruik van data door staten en tech-giganten. Welke spelers krijgen steeds meer macht na deze crisis?

Ons leven wordt nu al gevolgd en beheerst door een digitaal universum van eindeloze rijen data. Databoeren tracken onze locatie, onze politieke voorkeuren worden via Facebook gemonitord en beïnvloed (#cambridgeanalytica) en een corona-app kan ervoor zorgen dat we veel van onze privacy verliezen (#hugo). Voor regeringen en bedrijven wordt het steeds makkelijker ons te kennen, te volgen, te beïnvloeden en er geld aan te verdienen. ‘Zij die data bezitten, bezitten de wereld’, aldus historicus Harari. 

Hoe ziet de toekomst van Tech eruit? Kunnen we zelf weer eigenaar worden van onze eigen data? Moeten we meer data inzetten om pandemieën, de klimaatcrisis of ongelijkheid op te lossen? Of hebben we daar helemaal geen data voor nodig?

Kijk, praat en doe mee, op maandagavond 20.30 LIVE bij de Niet Meer Normaal Show!

De Niet Meer Normaal Show

De Niet Meer Normaal Show is een nieuwe, interactieve liveshow waarin elke we week samen met spraakmakende gasten, muzikanten en kunstenaars verschillende vergezichten van het post-corona tijdperk verkennen. Betaalt de jonge generatie straks de rekening van deze crisis? Of is dit juist het moment waarop zij de kans krijgt om ‘het nieuwe normaal’ vorm te geven? Een unieke coproductie van De Balie, de Kiesmannen, Pakhuis de Zwijger en Paradiso Amsterdam.

Vanaf 18 mei elke maandagavond om 20:30 live via www.debalie.nl, Facebook & www.youtube.com/DeBalieTV

Sprekers

Arief HühnFreedomLab
Eveline van RijswijkPresentator
Dylan AhernDe Kiesmannen
Jochem JordaanDe Kiesmannen
Floris RijssenbeekDe Kiesmannen
Je kunt nu een kijk- en luisterbijdrage doen