TV NL EN

De Niet Meer Normaal Show

#BlackLivesMatterEU met o.a. De Kiesmannen, Eveline van Rijswijk, Raissa Biekman, Richard Kofi en Devika Partiman

Kijk online mee!
In samenwerking met
De Kiesmannen
Lange zomeravonden op een vol terras en samen juichen voor het Nederlands Elftal. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet. Tijdens de vierde aflevering van De Niet Meer Normaal Show staat #BlackLivesMatterEU centraal. Betekent de massale aandacht voor #BlackLivesMatter dat eindelijk het moment aangebroken is dat Europa institutioneel racisme en raciale ongelijkheid gaat aanpakken?

Tienduizenden Europeanen gingen de afgelopen weken de straat op in protest tegen extreem politiegeweld en intitutioneel racisme. In Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook in Brussel, Milaan, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en Edinburgh werd de vuist geheven tegen het onrecht dat zwarte mensen over de hele wereld ervaren. Een crisis kan een resetknop zijn.

De Niet Meer Normaal Show

De Niet Meer Normaal Show is een nieuwe, interactieve liveshow waarin elke we week samen met spraakmakende gasten, muzikanten en kunstenaars verschillende vergezichten van het post-corona tijdperk verkennen. Betaalt de jonge generatie straks de rekening van deze crisis? Of is dit juist het moment waarop zij de kans krijgt om ‘het nieuwe normaal’ vorm te geven? Een unieke co-productie van De Balie, de Kiesmannen, Pakhuis de Zwijger en Paradiso Amsterdam.

Vanaf 18 mei elke maandagavond om 20:30 live via www.debalie.nl, Facebook & www.youtube.com/DeBalieTV

Sprekers

Raissa BiekmanProgramma Manager bij Humanity in Action Nederland
Richard KofiKunstenaar en programmamaker Bijlmer Parktheater
Devika PartimanActivist & Oprichter ‘Stem op een Vrouw’
AmarteyMuzikant/artiest
Sydney LowellSpoken Word Artiest
Eveline van RijswijkPresentator / politiek historica
Jochem JordaanDe Kiesmannen
Dylan AhernDe Kiesmannen
Floris Rijssenbeek