TV NL EN

Digitale Stad

Europees verkiezingsdebat over de online leefwereld van Amsterdammers

Programmamaker
Programmamaker
in samenwerking met
De opkomst van technologie heeft de stad Amsterdam op ongekende wijze veranderd. Dat biedt vele kansen. Door onder meer digitale dienstverleningen en slimme systemen voor verkeer en energie kan de stad efficiënter, duurzamer en leefbaarder zijn. Maar er zijn ook risico’s, die we nog niet altijd overzien. Zoals verslavende algoritmes met negatieve effecten op de mentale gezondheid van de jeugd, privacyschendingen, ondermijning en uitsluiting en discriminatie door vooroordelen in de data.

Deze avond gaan we in gesprek met experts en wethouder Alexander Scholtes over de digitale stad en gaan Europarlementariërs met elkaar in debat.

De gemeente is druk bezig met beleid op deze gebieden, maar zij kijkt ook naar Europa. Want daar wordt hard gedebatteerd over digitale rechten en het beperken van de macht van de grote platforms. Deze avond gaan we in gesprek met Europarlementariërs, experts en lokale bestuurders over de digitale stad. Welke invloed heeft technologie op Amsterdam en de Amsterdammers? En hoe zorgen we dat we geen onnodige risico’s lopen?

Sprekers

n.t.b.Houd de site in de gaten!