TV NL EN

Extinction Rebellion lanceert Nopulence

Een label van niks

Georganiseerd door

Extinction Rebellion is te gast in De Balie.

Met het klimaat is het niet best gesteld en het water staat de mensheid onderhand aan de lippen. De kledingindustrie is helaas een grote vervuiler en is daarnaast doortrokken van uitbuiting van mens, dier en natuur. Dat kan zo niet langer! Activisten van klimaatbeweging Extinction Rebellion lanceren op zaterdag 26 september daarom een ‘label van niks’: Nopulence.

Met Nopulence laat Extinction Rebellion haar visie op het concept kleding zien. We hebben hier genoeg. Laten we waarderen wat we hebben. Koop niks, maak het zelf, repareer en rebelleer! Maak een actieoutfit en ga de straat op om actie te voeren voor het klimaat. Nopulence is Haute Couture voor activisten.

Een groep van activist-ontwerpers werkte 5 maanden aan deze ‘collectie van niks’. Het label is egovrij, niet commercieel en de kleren zijn niet te koop, maar zijn beschikbaar voor actievoerders.

De lancering van Nopulence is onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week!

Vrijdag 25 september | 14:00 – 17:00 uur: What on earth happened to my shirt!

Textielkunstenaar Marijke Bongers zal je versteld doen staan van wat je nog allemaal kunt doen met een oud overhemd! Geef het een rebels tintje of maak er een conversation piece van. Marijke gaat haar geheimen, tips en tricks met je delen, en speciale vaardigheden zijn niet nodig. 

Engels- en Nederlandstalig. Geen vaardigheden vereist. We werken zonder naaimachine. Breng een of meerdere overhemden mee! Meld je gratis aan o.v.v. What on earth happened to my shirt! via de aanmeld-knop bovenaan de pagina [info@marijkebongers.nl].

Zondag 27 september | 12:00 – 13:30: Extinction Rebellion talk: Uitsterven of samenwerken
Zondag 27 september | 14:00 – 17:00: De edele kunst van het blockprinten