TV NL EN

Extinction Rebellion lanceert Nopulence

Een label van niks

georganiseerd door

Extinction Rebellion is te gast in De Balie.

Met het klimaat is het niet best gesteld en het water staat de mensheid onderhand aan de lippen. De kledingindustrie is helaas een grote vervuiler en is daarnaast doortrokken van uitbuiting van mens, dier en natuur. Dat kan zo niet langer! Activisten van klimaatbeweging Extinction Rebellion lanceren op zaterdag 26 september daarom een ‘label van niks’: Nopulence.

Met Nopulence laat Extinction Rebellion haar visie op het concept kleding zien. We hebben hier genoeg. Laten we waarderen wat we hebben. Koop niks, maak het zelf, repareer en rebelleer! Maak een actieoutfit en ga de straat op om actie te voeren voor het klimaat. Nopulence is Haute Couture voor activisten.

Een groep van activist-ontwerpers werkte 5 maanden aan deze ‘collectie van niks’. Het label is egovrij, niet commercieel en de kleren zijn niet te koop, maar zijn beschikbaar voor actievoerders.

De lancering van Nopulence is onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week!

Vrijdag 25 september | 11:00 – 13:00 uur: Repair workshop

Waardeer en repareer je kleding. Kapotte kleding is niet vervelend, het is een uitnodiging er wat bijzonders van te maken! Onder leiding van Lucy Chaptal kun je een kapot kledingstuk zodanig herstellen dat de reparatie het mooiste deel van je kledingstuk wordt. 

Engels-, Frans- en Nederlandstalig. Geen vaardigheden vereist. Breng een of meerdere kapotte kledingstukken mee! Meld je gratis aan o.v.v. Repair workshop via de aanmeld-knop bovenaan de pagina [lucie.chaptal@ntymail.com].

Vrijdag 25 september | 14:00 – 17:00 uur: What on earth happened to my shirt!
Zondag 27 september | 12:00 – 13:30: Extinction Rebellion talk: Uitsterven of samenwerken
Zondag 27 september | 14:00 – 17:00: De edele kunst van het blockprinten