TV NL EN

Online: Ferd Grapperhaus ontmoet MBO’ers – Drenthe

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus gaat in gesprek met studenten van Drenthe College

Gespreksleider
Yoeri Albrecht

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, gaat in gesprek met studenten van Drenthe College. Een gesprek over de waarde van vrijheid en democratie. Een gesprek om een brug te slaan tussen kopstukken uit bestuurlijk Nederland en MBO’ers, tussen jong en oud, tussen randstad en regio.

Dit gesprek zal digitaal gevoerd worden in verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Sprekers

Ferd GrapperhausMinister van Justitie en Veiligheid
MBO-studentenStudenten van Drenthe College
Yoeri AlbrechtGespreksleider

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen