TV NL EN

Geannuleerd | Food for Thought #1: De dubbeldoelkoe

Een culinair programma en diner ineen waarbij je meer te weten komt over wat je eet zonder je smaak te verliezen

Chef-kok
Marc Raven
Programmamakers
Merlijn Geurts, Luuk Ex, Manon Stravens
Tijdens Food for Thought, een culinair programma en diner ineen, kom je alles te weten over dat wat er op je bord ligt zonder je smaak te verliezen. Tijdens deze aflevering leggen we misschien wel het meest controversiële product van het moment onder de loep: rundvlees. Kunnen we op een verantwoorde manier vlees serveren en eten?

Met filosoof en auteur van meerdere boeken over de filosofie van landbouw en voeding Michiel KorthalsCorné van Dooren, expert op het gebied van duurzaam eten, en boerin Anita Heijdra leggen we het rundvlees dat wij zelf serveren onder de loep. En we duiken we in de maatschappelijke discussie rondom het eten van vlees. Hoe ziet de Nederlandse vleesindustrie eruit? Kun je vlees op duurzame wijze serveren? En is het eten van vlees onethisch?

Tijdens dit programma serveren wij een hoofdgerecht, drankje en amuseKoop uw ticket op tijd. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Sprekers

Corné van DoorenKennisspecialist duurzaam etn, Voedingscentrum
Michiel KorthalsEmeritus hoogleraar Toegepaste Filosofie
Anita HeijdraBoerin, Heijdra boerderij
© Zsarà Grünfeld / De Balie