
Tijdens deze speciale online editie van Food for Thought, hét culinair programma van De Balie, onderzoeken we een van de meest ongrijpbare begrippen binnen de wereld van voedsel: biologisch. Wat houdt het nu precies in? De Balie gaat in dit programma samen met experts én met de kijkers thuis op onderzoek uit. Terwijl wij in De Balie in gesprek gaan, kun je thuis live mee proeven en reageren op wat er in het programma gebeurt. Kun je proeven of een product biologisch is?
Let op: Je kan alleen live meekijken, proeven en reageren wanneer je de Food for Thought Borreltas bestelt. Haal de borreltas op bij De Balie take away-bar op zaterdag 10 of zondag 11 april vanaf 12 uur. Hierin vind je o.a. de link om live het programma te bekijken.
Hoewel de supermarkten er vol van liggen en veel van ons er moeiteloos een paar euro’s extra voor neerleggen, weten we weinig van wat een biologisch product precies is. De term biologisch brengt vaak een mistige zwerm van aannames met zich mee. Is het daadwerkelijk beter om biologisch te kopen en waarom is het nou eigenlijk zo duur? Met wetenschappers, voedselproducenten en journalisten duiken we in de zin en onzin van biologisch voedsel tijdens een take-away debat inclusief proeverij.
Borreltas voor 2 | €30
- Zelfgebakken wit en bruin brood
- Gefrituurd flatbread
- Huisgemaakte ricotta, bietendip en kimchi
- Twee soorten kaas
- Auberginefriet met gerookte tomatenmayonaise
- Vega briwats gevuld met kikkererwten en pompoen
- Biologische rabarber limonade of biologisch bier (2x)
- Met een aantal verrassingsitems!
Sprekers




Meer Food for Thought:
Voedsel filosoof Michiel Korthals over waarom we vervreemd zijn geraakt van ons eten en hoe we weer goed kunnen gaan eten
Programmamaker Merlijn Geurts is samen met De Balie chef Marc Raven op een missie om lekker, gezond, verantwoord en betaalbaar eten te serveren in ons restaurant. Maar hoe meer je weet, hoe ingewikkelder het vaak wordt. Hoe kun je nu wél verantwoorde voedselkeuzes maken? Daarom spreekt ze met voedselfilosoof en hoogleraar Michiel Korthals. Zijn grootste kritiek is dat wij


What we eat, we become. For the Forum on European Culture, we explore European identities with Europe’s most acclaimed chefs by looking at what’s on our plate every day. With internationally acclaimed chefs Joris Bijdendijk and Elena Arzak.
