TV NL EN

Voedsel filosoof Michiel Korthals over waarom we vervreemd zijn geraakt van ons eten en hoe we weer goed kunnen gaan eten

Programmamaker Merlijn Geurts is samen met De Balie chef Marc Raven op een missie om lekker, gezond, verantwoord en betaalbaar eten te serveren in ons restaurant. Maar hoe meer je weet, hoe ingewikkelder het vaak wordt. Hoe kun je nu wél verantwoorde voedselkeuzes maken? Daarom spreekt ze met voedselfilosoof en hoogleraar Michiel Korthals. Zijn grootste kritiek is dat wij als consument vervreemd zijn geraakt van ons eten. Hoe kun je dit als consument tegengaan en waarom is dat zo belangrijk?

2 Nov | 📺 De Koplopers: Kringlooplandbouw

8 Nov | 📺 Shaking up the Food System

Kijk deze programma’s live mee via de programmapagina, of de volgende dag via De Balie TV.

Waardeer je de gratis online content van De Balie? Doe hier een eenmalige bijdrage of word Vriend van De Balie.