TV NL EN

Happy Hour met Sheila Sitalsing & Tino Wallaart

Programmamaker
Merlijn Geurts

Foto: Nichon Glerum

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan we aan de hand van Happy Hour, een vlijmscherpe parodie op de Nederlandse politiek van theatergroep mugmetdegoudentand, in gesprek met journalist Sheila Sitalsing en voormalig journalist en woordvoerder Tino Wallaart.

Hoe gaan we de polarisering en het wij-zijdenken in de samenleving tegen? Wat blijft er over van de waarheid in de politieke arena als stemmers zich steeds verder ingraven in hun eigen bubbel? Een avond die je laat nadenken over je eigen stemgedrag.

In Happy Hour ontmoeten 3 vrouwen elkaar in een bar. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan, en ontstaan discussies die niet alleen grappig, intelligent en doordrenkt van absurditeit zijn, maar die ook vragen oproepen. Wie heeft er gelijk, en welke mening deugt?

Na afloop van de voorstelling gaan we in gesprek met Sheila Sitalsing, journalist en columnist bij De Volkskrant, en met Tino Wallaart, voormalig journalist en woordvoerder voor de ministers Plaskerk en Cramer.

Happy Hour wordt gebracht door actrices Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen. De tekst werd geschreven door Lineke Rijxman, met bijdragen van Sheila Sitalsing en theatermakers Rebekka de Wit en Joan Nederlof.

Met

Sheila SitalisingJournalist, columnist
Tino WallaartAdviseur, voormalig journalist en woordvoerder