TV NL EN

Happy Hour met Floor Bremer & Rens Vliegenthart

Programmamaker
Merlijn Geurts

Foto: Nichon Glerum

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan we aan de hand van Happy Hour, een vlijmscherpe parodie op de Nederlandse politiek van theatergroep mugmetdegoudentand, in gesprek met politiek verslaggever Floor Bremer (RTL Nieuws) en mediawetenschapper Rens Vliegenthart.

Hoe gaan we de polarisering en het wij-zijdenken in de samenleving tegen? Wat blijft er over van de waarheid in de politieke arena als stemmers zich steeds verder ingraven in hun eigen bubbel? Een avond die je laat nadenken over je eigen stemgedrag.

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan, en ontstaan discussies die niet alleen grappig, intelligent en doordrenkt van absurditeit zijn, maar die ook vragen oproepen. Wie heeft er gelijk, en welke mening deugt?

Na afloop van de voorstelling gaan we in gesprek met Floor Bremer, politiek verslaggever bij RTL Nieuws, en met Rens Vliegenthart die zich als mediawetenschapper bezighoudt met de interactie tussen media en politiek en de effecten van mediaberichtgeving op kiezers.

Happy Hour wordt gebracht door Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen. De tekst werd geschreven door Lineke Rijxman, met bijdragen van Sheila Sitalsing en theatermakers Rebekka de Wit en Joan Nederlof.

Na afloop van de voorstelling volgt een gesprek over politiek en polarisatie met politici en journalisten.

Met

Floor BremerPolitiek verslaggever RTL Nieuws
Rens VliegenthartHoogleraar Media en Samenleving (UvA)
Lineke RijxmanRegisseur, actrice