TV NL EN

Henk van Essen ontmoet MBO’ers – Utrecht

Korpschef van de Nationale Politie Henk van Essen gaat in gesprek met studenten van ROC Midden Nederland in Utrecht

Gespreksleider
Rokhaya Seck

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

Henk van Essen, de korpschef van de landelijke Politie, gaat in gesprek over de waarde van vrijheid en democratie. Dat doet hij samen met de studenten van het ROC Midden Nederland, een MBO-school in Utrecht.

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

De gesprekkenreeks is door de coronacrisis grotendeels verplaatst naar het najaar. Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor de nieuwste ontwikkelingen en de meest actuele data.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balievfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Sprekers

Henk van EssenKorpschef Nationale Politie
Rokhaya SeckProgrammamaker bij De Balie & gespreksleider
Studenten van ROC Midden NederlandMBO in Utrecht