TV NL EN

Het programma is geannuleerd maar de voorstelling gaat door

Theatervoorstelling

Artist in residence
in samenwerking met
Amarte Fonds
in samenwerking met
Fonds Podiumkunsten
In onze programmareeks Onbekende Schrijvers zou debutant Aukje Romming vertellen over haar nieuwe boek. Door enorme ophef, de controverse en de protesten rondom het boek, heeft Aukje gisteren afgebeld. Omdat wij vrijheid van meningsuiting en democratie hoog in het vaandel hebben staan, hebben we besloten het gesprek toch door te laten gaan. Ditmaal zonder Aukje, wat natuurlijk erg jammer is, dat begrijpt u wel.

We proberen op dit moment – heel last minute allemaal – potentiële sprekers te bereiken, tot op heden zonder succes. Hopelijk hebben we om 20:00 een goed gevulde zaal met enthousiast publiek en sprekers met kennis waar uw broek vanaf zakt.

Performer en theatermaker Max Wind was dit jaar artist in residence bij De Balie. Als afsluiting van deze residentie schrijft, regisseert en speelt hij deze voorstelling over het publieke debat. Samen met een vijftal andere acteurs ensceneert hij een avond die anders loopt dan verwacht. 

Colofon

Concept, regie en tekst: Max Wind. Dramaturgie, tekst en eindregie: Joeri Heegstra. Decor en licht: Scott Jun. Met dank aan: Het Fonds Podiumkunsten, Amarte Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds NoordHolland en Joeri Smet.

Max Wind

Max Wind is performer en theatermaker. In 2017 studeerde hij af aan de performance opleiding van de toneelacademie in Maastricht. Daarna ging hij aan de slag bij het internationale performance collectief Ontroerend Goed. Hiermee tourde hij de wereld over met o.a. Fight Night. Ook maakte hij samen met Peter Missotten, Casper Wortmann en studenten van de toneelacademie in Maastricht Dear Lollipop, een voorstelling exclusief toegankelijk voor smartphones. Voor De Balie maakte Max o.a. voor Live Journalism de voorstelling Merci dat jij er bent. 

Acteurs

Alex
Alex HendrickxActeur
Lisa SchamléActeur
Peet SchaapActeur
Judith
Judith WestbroekActeur
Tijn
Tijn HoekzemaActeur
Max Wind
Max WindActeur