TV NL EN

In gesprek met Bernie Sanders

Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Programmamaker
In samenwerking met

Dit programma wordt gelivestreamd.

Politicus en activist Bernie Sanders, volgens velen de stem van links Amerika, spreekt in intieme setting in De Balie. Sanders geeft een lezing naar aanleiding van zijn nieuwe boek Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme. Vervolgens gaat Sanders in gesprek met Yasmin Ait Abderrahman (FNV Young & United) en Tim Hofman (BOOS).

Een avond over activisme en de cruciale rol van jongeren in de klimaatbeweging, de emancipatiestrijd en het realiseren van politieke systeemverandering. Want jongeren ondervinden als geen ander de gevolgen van een falend politiek systeem, maar zijn volgens Sanders de sleutel voor een hoopvolle toekomst.

Waarom accepteren we dat de drie rijkste individuen ter wereld evenveel vermogen hebben als de onderste helft van de samenleving? Dat miljardairs verkiezingen kunnen beïnvloeden? Dat fossiele bedrijven beloond worden voor hun vervuilende activiteiten? In aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november 2024, pleit Bernie Sanders voor radicale sociale en economische ingrepen en roept op tot een politieke revolutie.


Tickets

De Balie wil toegankelijk zijn voor iedereen, daarom kiezen wij voor toegangsprijzen naar draagkracht. Tickettarieven die we hanteren voor het programma met Bernie Sanders zijn:

Laag: € 20,-

Midden: € 25,-

Hoog: € 30,-

Stadspas: € 15,-

Sprekers

Bernie SandersPoliticus, activist, socialist
Tim HofmanJournalist (BOOS), beeld: Ruud Janssen
Yasmin Ait AbderrahmanVoorzitter FNV Young & United