TV NL EN

Misschien zie je haar vaak alleen – Den Haag

Journalistiek theater over seksuele uitbuiting van vrouwen

Programmamaker
in samenwerking met
in samenwerking met
Moderator
De schoolmaatschappelijk werker die opmerkt dat het meisje steeds slechter voor zichzelf zorgt en vaak te laat komt. De hulpverlener die 24/7 bereikbaar is, omdat ze het zichzelf niet kan vergeven als een meisje iets zou overkomen en zij net op dat moment haar telefoon niet op zou nemen. En de advocaat die het slachtoffer bijstaat, maar haar eigenlijk afraadt een zaak aan te spannen. Omdat het jaren kan duren, het slachtoffer van alles moet oprakelen en de pooier soms alsnog vrijuit gaat.

Het publiek leeft mee met de verhalen van mensen die proberen vrouwenuitbuiting een halt toe te roepen. Allemaal stuiten ze op obstakels: een gebrek aan vertrouwen, slachtoffers die bang zijn om aangifte te doen of überhaupt niet inzien dat ze slachtoffer zijn. Deze indringende voorstelling is gebaseerd op échte gesprekken met slachtoffers van seksuele uitbuiting en de mensen en instanties om hen heen. Er is heel veel hulp, opvang en begeleiding mogelijk – maar slachtoffers blijven veelal uit het zicht.

Deze voorstelling van De Balie Live Journalism speelt tijdens de Haagse week tegen Mensenhandel en is toegankelijk voor Haagse professionals die werken met jongeren. Na de voorstelling is er een panelgesprek met professionals van organisaties die bijdragen aan de aanpak van mensenhandel. Aanwezigen krijgen informatie over hoe ze signalen van mensenhandel kunnen herkennen en hoe ze jongeren het beste kunnen helpen.

Over Live Journalism

Live Journalism is de onderzoeksredactie van De Balie. Het team van journalisten van Live Journalism onderzoekt elk half jaar een onderbelicht onderwerp uit de stad. Ze publiceren artikelen in de krant, reportages op AT5 en organiseren bijeenkomsten waarbij burger en politiek elkaar ontmoeten. Als afsluiting maken ze een theatervoorstelling op basis van de bevindingen uit het onderzoek. Zo komt journalistiek tot leven op het podium.

Sprekers

Jan van ZanenBurgemeester Den Haag (VVD)
Paulina GomezZorgcoördinator 18- bij SHOP
Sacha van der Velden Operationeel Specialist team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel politie Den Haag
Sarah KreuzeVormingswerker Centrum 16•22
Hariwa WafaiSchoolmaatschappelijk werker voortgezet onderwijs bij Schoolformaat

Locatie:
Theater Merlijn
Bilderdijkstraat 37 in Den Haag

Onderzoek en concept: Zara Toksöz, Monique Hindriks, Katarina Schul, Karlijn Saris.
Regie: Jelle Zijlstra
Spel: Floor Rolf

Aanmelden kan via: weektegenmensenhandel@denhaag.nl