TV NL EN

Nationaal Gesprek over Vrijheid: Barbara Kathmann

Samen met studenten van STC Group

Programmamaker en moderator

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

Tweede Kamerlid Barbara Kathmann gaat op bezoek bij STC Group in Rotterdam om met de studenten in gesprek te gaan over vrijheid, democratie en actief burgerschap.

Barbara Kathmann is een Rotterdammer in hart en nieren. Vorig jaar verruilde ze haar ambt als wethouder in de havenstad voor de roep van het binnenhof. Met de studenten van STC MBO College – die zich opmaken voor een toekomst in de scheepsvaart en havenindustrie – gaat ze in gesprek over vrijheid.

Het Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen generaties, tussen studenten van het middelbaar beroepsonderwijs en bestuurlijk Nederland over burgerschap en democratie. Hoe krijgen we onze vrijheden weer terug? In wat voor maatschappij willen we leven en hoe werken we hier naartoe?

Mondkapjesplicht, gelimiteerd contact met geliefden, de eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog: 2020 was een crisisjaar. Nooit eerder werd deze generatie dusdanig in haar vrijheden beperkt. Nu de open samenleving weer in toenemende mate mogelijk is, zijn live gesprekken over vrijheid of de beperking daarvan belangrijker dan ooit.

Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor meer informatie en komende edities.

Sprekers

Barbara KathmannLid Tweede Kamer der Staten-Generaal namens Partij van de Arbeid
Studenten van STC Group Rotterdam