TV NL EN

Nationaal Gesprek over Vrijheid: Femke Halsema

Studenten van MBO College Zuidoost gaan in gesprek met Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema

Mondkapjesplicht, gelimiteerd contact met geliefden, de eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog: 2020 was een crisisjaar. Nooit eerder werd deze generatie dusdanig in haar vrijheden beperkt. Nu er langzamerhand licht aan het eind van de tunnel verschijnt, zijn gesprekken over vrijheid of de beperking daarvan belangrijker dan ooit. Hoe krijgen we onze vrijheden weer terug?

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema gaat in gesprek met studenten van MBO College Zuidoost. Samen praten ze onder andere over de ingrijpende gevolgen van de crisis. Wat heeft de crisistijd ons geleerd over onze (on-)vrijheden? Welke maatregelen waren terecht en welke gingen hun doel voorbij? Tegelijkertijd kijken ze ook naar de toekomst. In wat voor maatschappij willen we leven en hoe werken we hier naartoe?

Nationaal Gesprek over Vrijheid

Het Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen generaties, tussen studenten van het middelbaar beroepsonderwijs en bestuurlijk Nederland over burgerschap en democratie. Een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, mede uitgevoerd door MBO Raad.

Sprekers

Femke Halsema Burgemeester van Amsterdam
MBO-studentenStudenten van MBO College Zuidoost

Bekijk de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven