TV NL EN

Oh Oh Den Haag: 10 jaar Rutte

De Haagse Talkshow! Met deze aflevering Tom van der Meer, Petra de Koning, Han ten Broeke, Kiza Magendane en Eveline van Rijswijk

programmamaker

Dit programma is uitverkocht. Geen kaartje? Kijk hier mee via onze livestream om 20:00 uur op vrijdag 19 juni.

Mark Rutte zit al bijna tien jaar in het Torentje. Hoog tijd voor een evaluatie! Tijdens deze tweede aflevering van Oh Oh Den Haag staat onze Minister-President centraal. Hoe beoordelen we zijn stijl van regeren? Wat betekent het om een land te leiden door crises als de MH-17-ramp, de kredietcrisis en nu de coronacrisis?

Met politicoloog Tom van der Meer, politiek redacteur Petra de Koning, voormalig VVD-Kamerlid Han ten Broeke en politicoloog Kiza Magendane blikken we terug op het premierschap van Rutte en het beeld van Nederland dat daaruit opdoemt. Is Nederland toe aan een nieuwe Minister-President?

Vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk selecteert en presenteert de meest opvallende, relevante actualiteiten van de afgelopen maand.

Sprekers

Tom van der Meer (1980) is hoogleraar Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet uitvoerig onderzoek naar o.a. politiek vertrouwen, kiesgedrag, en het Nederlandse partijstelsel en is auteur van Niet de kiezer is gek. Hij is co-directeur van het Nationaal Kiezersonderzoek. Daarnaast is hij mede-oprichter en -redacteur van het veelgelezen weblog StukRoodVlees.nl, dat vanuit politicologisch oogpunt commentaar geeft op de actualiteit.

Petra de Koning is politiek redacteur voor NRC. Voor haar politieke journalistieke werk in het afgelopen jaar kreeg ze de Anne Vondeling Prijs 2019 toegekend. Ze maakte meerdere uitgebreide reportages over Rutte.

Han ten Broeke is directeur Politieke Zaken bij het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Hij was Tweede Kamerlid namens de VVD van 2006 tot en met 2018.

Kiza Magendane is politicoloog, schrijver en werkzaam bij The Broker. Zijn werk focust op migratie, politiek, identiteit en de relatie tussen Afrika en de wereld. Hij is columnist voor De Kanttekening en levert regelmatig bijdragen aan De Groene Amsterdammer en NRC. In de zomer van 2020 verschijnt bij Prometheus zijn langverwachte debuut (literaire non-fictie) over Nederlanderschap.

Oh Oh Den Haag

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen!

SPREKERS

Tom van der Meer Hoogleraar Politicologie (UvA)
Petra de KoningPolitiek redacteur NRC
Eveline van RijswijkHistorica en theatermaker
Han ten BroekeVoormalig VVD-Kamerlid
Kiza MagendanePoliticoloog en schrijver

Hapje eten? Ons café-restaurant is weer geopend!