TV NL EN

Oh Oh Den Haag: Lessen van de verkiezingen

De maandelijkse politieke talkshow! Met o.a. Bram van Ojik, Dominique van der Heyde en Eveline van Rijswijk

Kijk Live mee!
Presentator en Programmamaker
Tim Wagemakers
Programmamaker
Een maand na de verkiezingen analyseren we het democratische proces rond verkiezingen. Wat ging er goed en wat kan er beter? Moeten de media onderling hun debatten beter coördineren? Hoe gaan we om met geldstromen richting politieke partijen en hun campagnes? Met de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad over minder dan een jaar trekken we nu de lessen uit de afgelopen weken en kijken we welke stappen er gezet moeten worden.

Vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk selecteert en presenteert de meest opvallende, relevante actualiteiten van de afgelopen maand.

Bram van Ojik was vijftig jaar politiek actief en tot voor kort Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Voor diezelfde partij was hij fractievoorzitter van 2012-2015.

Dominique van der Heyde is chef van de parlementaire redactie van de NOS.

Vasil Vashchanka is een consultant voor internationale organisaties die hem raadplegen voor zijn expertise in de rechtsstaat en verkiezingen. Tijdens de afgelopen Nederlandse tweede kamerverkiezingen leidde hij het internationale observatieteam van ODHIR (Office for Democratic Institutions and Human Rights) namens het OSVE. In ‘Oh Oh Den Haag’ zal hij zijn bevindingen over de Nederlandse verkiezingen uit het rapport van ODHIR met ons delen.

Oh Oh Den Haag

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen!

Sprekers

Eveline van RijswijkPolitiek historica en theatermaker
Bram van OjikOud-Kamerlid GroenLinks
Dominique van der HeydeChef parlementaire redactie NOS
Vasil VashchankaConsultant Office for Democratic Institutions and Human Rights OSVE

Livestream

Kijk dit programma gratis mee via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de stream. Onze (online) programmering steunen? Doe een Kijk- en Luisterbijdrage via iDeal!