TV NL EN

Oh Oh Den Haag: De Formatie & Verkiezingslessen

De maandelijkse politieke talkshow! Met o.a. Bram van Ojik, Dominique van der Heyde, Simon Otjes en Eveline van Rijswijk

Kijk Live mee!
Presentator en Programmamaker
Tim Wagemakers
Programmamaker
Een maand na de verkiezingen gaan we dieper in op het formatieproces en analyseren we het democratische proces rond verkiezingen. Met o.a. Dominique van der Heyde en Bram van Ojik.

Moeten de media onderling hun debatten beter coördineren? Hoe gaan we om met geldstromen richting politieke partijen en hun campagnes? Ook staan we stil bij de laatste ontwikkelingen in het formatieproces, macht en tegenmacht en de nieuwe informatie over de rol van het kabinet in het toeslagenschandaal.

Vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk selecteert en presenteert de meest opvallende, relevante actualiteiten van de afgelopen maand.

Bram van Ojik was vijftig jaar politiek actief en tot voor kort Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Voor diezelfde partij was hij fractievoorzitter van 2012-2015.

Dominique van der Heyde is chef van de parlementaire redactie van de NOS.

Simon Otjes is politicoloog en werkzaam als universitair docent bij Universiteit Leiden. Daarnaast werkt Otjes als wetenschappelijk medewerker bij het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt op politieke partijen, parlementen, belangengroepen en publieke opinie in Nederland en Europa.

Vasil Vashchanka is een consultant voor internationale organisaties die hem raadplegen voor zijn expertise in de rechtsstaat en verkiezingen. Tijdens de afgelopen Nederlandse tweede kamerverkiezingen leidde hij het internationale observatieteam van ODIHR (Office for Democratic Institutions and Human Rights) namens het OSVE. In ‘Oh Oh Den Haag’ zal hij zijn bevindingen over de Nederlandse verkiezingen uit het rapport van ODIHR met ons delen.

Oh Oh Den Haag

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen!

Sprekers

Eveline van RijswijkPolitiek historica en theatermaker
Bram van OjikOud-Kamerlid GroenLinks
Dominique van der HeydeChef parlementaire redactie NOS
Simon OtjesPoliticoloog, UD Universiteit Leiden
Vasil VashchankaConsultant Office for Democratic Institutions and Human Rights OSVE