TV NL EN

Geannuleerd: Oh Oh Den Haag: Toen & Nu met Hans Wiegel

Programmamaker
Lola ’t Hart
Programmamaker en presentator
Tim Wagemakers

Dit programma is helaas afgelast.

Naar aanleiding van de nieuwe biografie over Hans Wiegel spreken we in deze speciale aflevering van Oh Oh Den Haag met onder meer Wiegel zelf over de politieke praktijk, het liberalisme en de naderende verkiezingen. Hoe is het liberalisme door de tijd heen veranderd? Op welke manieren wordt het politieke spel nu anders gespeeld dan toen? En wat blijft altijd hetzelfde in Den Haag?

Zelf zei Hans Wiegel ooit: ‘Ik was de beste premier die Nederland nooit gehad heeft’. De oud-politicus staat dan ook bekend als een van de meest spraakmakende politici van zijn tijd.  Sinds hij in 1967 zijn entree maakte in de Kamer is er natuurlijk het nodige veranderd in de Nederlandse samenleving en politiek.

Let op: voor dit programma is een beperkt aantal kaarten beschikbaar! Uitverkocht? Je kunt gratis live meekijken via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de livestream.

Wil je graag een Kijk- en Luisterbijdrage doen? Dat kan nu eenvoudig via iDeal!

Sprekers

In de biografie Hans Wiegel beschrijft Pieter Sijpersma het roerige leven van een van de meest controversiële politici van na de Tweede Wereldoorlog: Hans Wiegel. In 1967 kwam hij als 25-jarige Gooise Amsterdammer de Kamer in, tot dan toe als jongste Kamerlid ooit. Zijn finest hour als VVD-politicus beleefde hij in 1977, toen hij vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken werd (1977-1981). Tot veler verbazing verliet hij in 1982 op 41-jarige leeftijd de Haagse politiek en werd commissaris van de Koningin in Friesland.

Tim Versnel werkte als speechschrijver en persvoorlichter voor het landelijke campagneteam van de VVD en de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Nu is hij VVD-raadslid in Rotterdam. Samen met twee andere jonge VVD’ers richtte hij ‘Nieuwe Vrije Eeuw’ op, een platform voor vernieuwende liberale ideeën in de vorm van artikelen en podcasts.

Ook vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk is weer van de partij om de meest opvallende en relevante actualiteiten te presenteren van de afgelopen maand.

Sprekers

Hans WiegelVoormalig politicus en minister van Binnenlandse Zaken, VVD
Eveline van RijswijkTheatermaker, politiek historica
Pieter SijpersmaAuteur van de biografie ‘Hans Wiegel’
Tim VersnelVVD-raadslid, Rotterdam, ‘Nieuwe Vrije Eeuw’

Naast een los ticket kun je ook een ticket inclusief boek bestellen – met 10 euro korting! Het boek is dan op de avond zelf op te halen bij de kassa van De Balie.

Oh Oh Den Haag

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen!