TV NL EN

Operatie Interview: Wouter Koolmees

In het spannende interviewprogramma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en 3 interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast.

Presentator
Martijn de Greve
Programmamaker
Merlijn Geurts
programmamaker
Rokhaya Seck
Sinds de coronacrisis is het al “maanden gekkenhuis”, aldus Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (D66). Want waar hij normaal gesproken smult van moeilijke dossiers, zoals het pensioenakkoord, stelt de komende economische crisis de overheid voor gigantische keuzes. Hoe bewaakt Koolmees zijn eigen koers, ingeklemd tussen vakbonden, werkgevers en overheden? Kunnen uitvoeringsinstanties als het UWV de gigantische vraag aan? En welke doelen stelt de minister zichzelf in de laatste maanden van dit kabinet?

Als Kamerlid voor D66 staat Koolmees sinds 2010 bekend als financieel specialist. Hij speelde een belangrijke rol bij het Lenteakkoord van 2020, was het financiële geweten van Pechtold, en is nu als minister verantwoordelijk voor belangrijke zaken als het pensioenakkoord. Drie geheime interviewers voelen hem aan de tand tijdens Operatie Interview.

1 gast, 3 geheime interviewers. Wie heeft de kunst van het interviewen het meest onder de knie?

Operatie Interview

In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. Eén gast en drie interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft voor de gast tot op het podium geheim. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de aangegeven tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.