TV NL EN

Online: Frans Timmermans ontmoet MBO’ers – Maastricht

Vice-voorzitter van de Europese Commissie Timmermans gaat in gesprek met studenten van het Vista College in Maastricht

Onderdeel van
Nationaal Gesprek over Vrijheid

Dit besloten event vindt digitaal plaats.

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

Vandaag gaat Frans Timmermans, Vice-voorzitter van de Europese Commissie, in gesprek met de studenten van het Vista College in Maastricht. Een gesprek over de waarde van vrijheid en democratie. Een gesprek om een brug te slaan tussen kopstukken uit bestuurlijk Nederland en MBO’ers, tussen jong en oud, tussen randstad en regio.

Dit gesprek zal digitaal gevoerd worden in verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Nationaal Gesprek over Vrijheid
Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Sprekers:

Frans TimmermansVice-voorzitter Europese Commissie
Mbo-studentenvan het Vista College Maastricht

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen