TV NL EN

Ontmoet de wethouder: Zita Pels

Gratis toegang
Programmamaker
Katarina Schul
moderator
Merlijn Geurts

We staan aan het begin van een nieuw en zwaar politiek jaar, met meerdere crises waar we mee moeten dealen. De nieuwe wethouders staan dus voor nogal wat uitdagingen. Tijd voor een reeks interviews met de nieuwe wethouders van Amsterdam. Wat is hun visie op de huidige crises en welke plannen en ambities hebben zij voor de komende bestuursperiode? Op 13 oktober is Zita Pels (GroenLinks), wethouder Duurzaamheid, te gast.

Pels is, zoals ze zelf zegt, niet van de visies, maar van de acties. Dat is nodig ook, want de ambities van het stadsbestuur zijn flink. In 2030 moet er 60 procent minder CO2-uitstoot zijn. Opmerkelijk, schrijft het Parool, want Amsterdam is nog ver verwijderd van de ambities. ‘Zo loopt het bijvoorbeeld hopeloos vast op het overvolle elektriciteitsnet, essentieel voor een versnelling van de energietransitie.’ We gaan met Pels in gesprek over haar aanpak voor deze en andere dringende uitdagingen binnen haar portefeuille. 

Tijdens het programma is er ook ruimte voor vragen uit de zaal.

Zita Pels is wethouder Duurzaamheid en beheert de portefeuilles Duurzaamheid, Energietransitie en Circulaire economie, Volkshuisvesting, Dierenwelzijn, Afval en Reiniging en Voedsel. Ze is sinds 2013 actief in de politiek.

Sprekers

Zita PelsWethouder Duurzaamheid (GroenLinks)