TV NL EN

Operatie Interview: Alexander Rinnooy Kan

Programmamaker
Programmamaker
presentator
In de programmareeks Operatie Interview staat de kunst van het interviewen centraal. Drie vlijmscherpe interviewers bevragen één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim. Ditmaal een speciale aflevering ter afscheid van Alexander Rinnooy Kan als voorzitter van onze raad van toezicht. Rinnooy Kan, een van de invloedrijkste mannen van Nederland, begeeft zich zijn hele leven al in de coulissen van de macht. De Volkskrant riep hem drie jaar achter elkaar uit tot machtigste man van Nederland. Hoe ver reikt zijn invloed?

Alexander Rinnooy Kan (Scheveningen, 1949) is een Nederlandse wiskundige. Hij studeerde in Leiden en Amsterdam en werd later hoogleraar en rector magnificus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was voorzitter van het VNO, bestuurslid bij ING, voorzitter van de SER en Eerste Kamerlid voor D66 en bekleedde daarnaast tientallen nevenfuncties. Van 2012 tot 2019 was hij hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Operatie Interview

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende edities. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

Alexander Rinnooy Kan (ANP)
Nederland, Amsterdam 12-12-2016, Uva ABS medewerker, Alexander Rinnooy Kan