TV NL EN

Operatie Interview: Youp van ’t Hek

In het spannende interviewprogramma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast.

Presentator
Martijn de Greve
Programmamaker
Programmamaker

Hij is de succesvolste cabaretier van Nederland, heeft een eigen impresariaat Hekwerk en schrijft wekelijks een spraakmakende column in het NRC. Al decennialang staat Youp van ’t Hek aan de top van het Nederlandse cabaret. Sinds de jaren tachtig heeft hij al meer dan 200 volle zalen plat gespeeld. Zijn succes dankt hij aan de thematiek van zijn voorstellingen en de humoristische en persoonlijke wijze waarop hij zijn onderwerpen aan de orde stelt. Maar zijn stellingname stuit steeds vaker op kritiek van een jongere generatie die zijn grappen achterhaald, grof en kwetsend vindt. Wordt het niet tijd dat Youp van ’t Hek zijn stokje overdraagt? Of stopt hij pas als de belangstelling afneemt? Dat wil zeggen, nooit.

Operatie Interview

In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. Eén gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

1 gast, 3 geheime interviewers. Wie heeft de kunst van het interviewen het meest onder de knie?