TV NL EN

Frank Nellen

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

programmamaker & interviewer
Frank Nellen schreef een roman over Kyiv eind jaren tachtig, twee jeugdvrienden en een kernramp. Nellen, die naast schrijver ook fiscalist en econoom is, verdiept zich in de tragische ondergang van de Sovjet-Unie, die miljoenen mensen als het ware verweesd achterliet. Aan deze roman ging grondige research vooraf, maar hoe breng je de personages tot leven? En zien we ook iets terug van zijn passie voor belastingrecht in de roman?

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Over Plein Publiek
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Over De onzichtbaren

Kiev, eind jaren tachtig. Het eens zo machtige Sovjetimperium wankelt. Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev houdt Dani’s jeugdvriend Pavel een geestdriftig betoog tegen het socialisme. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek. Zijn tocht voert hem langs zonderlinge mensen en verlaten oorden waar niemand meer iets te zeggen heeft. In gedachten keert hij terug naar de verhalen die Pavel hem vroeger vertelde.

Verhalen over kosmonauten en onvermoeibare arbeiders, over de komst van een paradijs op aarde. Wat is er gebeurd? Waarom is Pavel verdwenen? En wat is er nog over van zijn dromen? Met elke stap komt Dani dichter bij de onthulling van een pijnlijke geschiedenis. De onzichtbaren behaalde de longlist van de Libris Literatuurprijs en kreeg de Boekhandelsprijs 2024 toegekend.

Sprekers

Frank NellenSchrijver, jurist en econoom