TV NL EN

Plein Publiek: Sanne Bloemink

Programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Programmamaker Karlijn Saris gaat in gesprek met journalist en schrijver Sanne Bloemink. Gefascineerd door alles wat raakt aan wetenschap onderzocht ze in haar nieuwe boek Pijn, een expeditie naar onbestemd gebied, haar eigen constante zenuwpijn.

Bloeminks ervaringen zijn verweven met een reis langs de geschiedenis, filosofie, mythologie en technologie van pijn. Hoe vervlecht je een journalistieke zoektocht met geleefde ervaringen? En hoe geef je woorden aan diep, soms onverklaarbaar gevoel?

Sprekers

Sanne BloeminkJournalist, schrijver.

Fotocredits: Merlijn Doomernik.