TV NL EN

Afgelast: Raymond Knops + kinderminister Luca ontmoeten scholieren – Almelo

Minister Knops en kinderminister Luca Ripolli gaan in gesprek op het Noordik College in Almelo

Gespreksleider
Sophie Rutenfrans

Deze bijeenkomst is geannuleerd.

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gaat in gesprek over de waarde van vrijheid en democratie. Dat doet hij samen met Kinderminister Luca Ripolli en zijn schoolgenoten van het Noordik College in Almelo.

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

De gesprekkenreeks is door de coronacrisis grotendeels verplaatst naar het najaar. Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor de nieuwste ontwikkelingen en de meest actuele data.

Burgemeester Aboutaleb ging in mei al digitaal in gesprek over vrijheid met MBO-studenten van het Albeda Rotterdam, vanuit de collegezaal van het Stadhuis Rotterdam. De opname is hier terug te zien.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balievfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Sprekers

Raymond KnopsStaatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Luca RipolliKinderminister in 2020
De scholieren van het Noordik CollegeMiddelbare school in Almelo
Sophie RutenfransModerator en programmamaker De Balie