TV NL EN

Rob Jetten ontmoet MBO’ers – Nijmegen

Fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van D66 Rob Jetten gaat in gesprek met studenten van ROC Nijmegen

Gespreksleider
Rokhaya Seck

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

Rob Jetten, fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van D66, gaat in gesprek met studenten van ROC Nijmegen. Een gesprek over de waarde van vrijheid en democratie. Een gesprek om een brug te slaan tussen kopstukken uit bestuurlijk Nederland en MBO’ers, tussen jong en oud, tussen randstad en regio.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Sprekers

Rob Jetten Fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van D66
Rokhaya SeckProgrammamaker bij De Balie & gesprekleider
MBO-studentenStudenten van ROC Nijmegen

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen

Bekijk de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid